Menú Cerrar

PRESENTACIÓ ARXIU DIGITAL C.D.ROQUETENC

L’any 2018 el Club Deportiu Roquetenc va contactar amb l’Ajuntament de Roquetes per proposar i valorar com poder conservar totes les caixes de papers, documents i fotografies que disposava el club al seu  local social, l’Ajuntament va derivar l’encàrrec a la biblioteca de Roquetes i aquesta entitat amb la seva directora Begonya Ferré al capdavant va assumir el repte de digitalitzar tot l’arxiu. Gairebé cinc anys després aquest projecte ha vist la llum i es va presentar amb un acte a la sala polivalent de la biblioteca “Mercè Lleixà” de Roquetes el passat divendres 21 d’abril. Es van convidar als expresidents i directius del club, i també van assistir molts exjugadors, exentrenadors, socis i aficionats en general, en total van assistir mes de 100 persones que van omplir la sala.

L’acte es va obrir amb uns parlamentes de benvinguda de la regidora d’esports Sonia Andrade i l’actual president del club Ramón Gas, i ja seguidament la directora de  la biblioteca Begonya Ferré va exposar de manera gràfica com va anar el procés de digitalització i es van projectar alguns exemples de dades, documents i fotografies que es poden consultar. També es va aprofitar l’acte per recordar que apart del C.D.Roquetenc també s’estan digitalitzant els arxius d’altres entitats de la ciutat per tal de que tot aquest patrimoni estarà  ben conservat.

Pel que fa l ‘arxiu del Club Deportiu Roquetenc seguirà obert i cada any es podrà ampliar amb la informació actual i més documents i fotografies que qualsevol persona vinculada al club pot seguir aportant.

L’acte es va cloure amb unes paraules d l’alcalde de Roquetes Ivan Garcia, i per acabar es va servir un refrigeri a tots els assistents mentrestant per la pantalla gegant es van projectar imatges històriques d’alguns partits de la dècada dels anys 80. A l’entrada a la sala hi havia una exposició amb els trofeus més rellevants de la historia del club, objectes i també fotografies històriques de les primeres dècades de la historia del Roquetenc

L’enllaç per poder consultar l’arxiu digital del Club Deportiu Roquetenc es:

https://bibliotecaroquetes.cat/items/browse?tags=Arxiu+del+CD+Roquetenc&sort_field=added&sort_dir=a